Stijlvolle oranjerie

Bij de uitwerking van een concept voor de inrichting van een orangerie, veranda of wintertuin, moet er rekening worden gehouden met het uitgesproken klimaat: sterke opwarming en UV-straling tijdens de zomermaanden, vochtig en koud tijdens de wintermaanden. De duurzame, weer- en UV-bestendige materialen waarin de betere buitenmeubelen, alsook de kussens en tapijten vervaardigd worden, garanderen een lange levensduur en hoogwaardige kwaliteit.

Gebruikte merken:

Provincie: 
Limburg
Gemeente: 
Houthalen
Partner: 
P&G metaalwerken
Inrichting: 
Mira Verde

Voor deze orangerie viel de keuze op de hoogst exclusieve buitenmeubelcollecties van Paola Lenti. Blikvanger is de Sabi driezitbank, met hardhouten basis-, rug- en armsteunen in koordenvlechtwerk, een veel toegepaste techniek in de Paola Lenti collecties. Deze driezitbank kreeg het gezelschap van een paar Ami fauteuils waarvan de rug hetzelfde koordenvlechtwerk laat zien als de sofa. De fauteuils hebben een mat-satijn afgewerkte roestvrij stalen basis. Bij deze sofa-opstelling, assorteerden we een Sunset salontafel, met hardhouten tafelblad, en enkele decoratieve Nido zitpoefs.

De bewoonbaarheid van deze knusse zithoek krijgt een extra toets van verfijning door de keuze van het Cocos tapijt, ook een ontwerp van Paola Lenti, uitgevoerd met korte koordenlusjes in Aquatech-garen. Voor de verdere aankleding van de zithoek viel de keuze op enkele accessoires zoals de witgrijze Minsk pot van Domani in Raku en een handgevlochten Himba mand uit de Paola Lenti collecties.

De vloer van de orangerie is uitgevoerd in Belgische blauwe hardsteen en gaf aanleiding tot de keuze van een stijlvolle en tijdloze kleurencombinatie van basaltgrijs met zandbeige. De keuze werd nog bevestigd door de aanwezigheid van basaltkleurig raamwerk en de zandkleurige haard en muurafwerking.

Buiten de orangerie is een terras aangelegd, waar de Ami fauteuils en Nido poefs terugkeren, zodat een rustgevende harmonie ontstaat tussen binnen- en buitenbeleving van de glazen oranjerieruimte. 

MIRA VERDE wil graag met u samenwerken

Om van uw tuin of terras een buitenpareltje te maken waar rust en harmonie overheersen en waar u zich helemaal in thuis voelt.

Hierbij staan uw wensen en verlangens voorop en kunnen wij afwerken met constructief advies om u uiteindelijk een origineel tuinontwerp en een knap staaltje tuinarchitectuur te kunnen voorstellen.