Mr. Tricot

De collectie

Ilia Sigi Eckardt groeide op in het gerenommeerde atelier van zijn moeder, Hilde Frunt. Ze staan beiden bekend als de ultieme brei-experts. Dit familiebedrijf maakte naam met zijn eigen labels en met het ontwikkelen van experimentele prototypes voor o.a. Raf Simons, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, …

Het was al jaren Ilia’s passie om verlichting en interieur op een platform van knitwear te plaatsen. Zo is de stap gezet naar een vernieuwende verlichtingscollectie voor binnen en buiten, onder de noemer ‘Monsieur Tricot’.

 

De materialen

De ontwerpen worden met de hand gemaakt in het Antwerpse atelier. Een gesofisticeerde uitstraling en subtiele reflecties van deze lampen staan centraal. De innovatieve combinatie van breiwerk en licht creëert een warme en stijlvolle sfeer.

Monsieur Tricot is de eerste gebreide verlichting die voldoet aan de vereisten voor buitenverlichting. De collectie is niet enkel baanbrekend vanwege de unieke en tijdloze vormgeving, maar ook vanwege de hoge onderhoudsvriendelijkheid: de gebruikte materialen zijn weerbestendig en de het breiwerk is eenvoudig te verwijderen en te reinigen.

Het resultaat

Monsieur Tricot is een sfeermaker voor tuin, terras, leefruimte en slaapkamer. Er kan uitgebreid gecombineerd worden: als een familie van verschillende modellen of als een uniek stuk.

Laat u inspireren door MIRA VERDE

Onze projectmatige aanpak, door het combineren van tuinarchitectuur, interieurstyling en terrasinrichting, resulteert steeds in harmonieuze totaalconcepten. 

Bekijk onze realisaties en ontdek talloze ideeën voor de inrichting van uw buitenruimte.